Article Details
Naamswijziging Hilfertsheem-Beatrix Bericht geplaatst op: 30-11-2015


In februari 2016 wordt de nieuwe school opgeleverd. Het wordt een prachtig gebouw dat de leerlingen en medewerkers een eigentijdse en uitdagende leer-en werkomgeving biedt. Het gebouw komt op de bekende plek aan de Lieven de Keylaan  58 in Hilversum, vóór het huidige gebouw.


Een mooi gebouw verdient een krachtige naam. De naam Hilfertsheem College is gekozen omdat de directie en medewerkers vinden dat Hilfertsheem nog steeds een naam is die bij hen past. Hilferts komt van Hilversum.  Het woord(deel) heem is afkomstig van het Germaanse woord haima, dat woning  betekende. Heem is ook verwant aan het Engelse home.  De wens is dat alle leerlingen die voor de school kiezen, zich thuis voelen in het gebouw en zich door medewerkers gekend voelen. Pas als je je veilig voelt, kun je je optimaal ontwikkelen. De toevoeging Beatrix, die dateert van de fusie tussen de toenmalige scholengemeenschap Hilfertsheem en de Beatrixmavo, wordt nu minder passend gevonden. Inmiddels zijn is de school al 30  jaar in de regio bekend als een vmbo-school voor beroepsgericht  onderwijs en mavo. Onze belangrijkste opdracht is goed onderwijs geven en dat is terug te vinden in het woord College. Kortom een naam die ergens voor staat. Vanaf 1 december 2015 wordt de nieuwe naam ingevoerd.

Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV