Article Details
25-jarig jubileum Stichting LOOT Bericht geplaatst op: 17-4-2016

Door Annemarie de Jong - 15-4-2016, 20:41 (Update 15-4-2016, 20:41)

De stichting spant zich in voor voortgezet onderwijs aan 3000 topsporttalenten aan dertig ’Topsport Talentscholen’. De sporthelden van de toekomst hebben aangepaste roosters, zodat zij volop kunnen trainen en deelnemen aan (internationale) wedstrijden en toernooien. Ook digitale leerstof en ’gesplitste’ examens zijn mogelijk.

Ook het Comenius College, Hilfertsheem College, de Savornin Lohman en College de Opmaat in Hilversum vallen onder de vlag Topsport Talentscholen. ,,We helpen talentvolle sporters om sport en studie te combineren”, zegt Duncan Bax, coördinator Topsport Talentschool CVO ’t Gooi, dat in augustus tien jaar bestaat.

Inmiddels staat in Hilversum de teller op 120 door sportbonden geselecteerde leerlingen, waarvan er 90 naar het Comenius College gaan. Zij zitten in reguliere klassen, maar volgen een lesprogramma op maat en hun eigen voedingspatroon. ,,Bij de rugbyers gaat er heel wat pasta doorheen”, zegt Duncan Bax.

,,Topsport kost veel tijd en energie. Ik vind het mooi om leerlingen te helpen bij het waarmaken van hun droom. Goede begeleiding is belangrijk. Bij de sport, maar zeker ook bij de studie. Wij zorgen dat school en sport op elkaar zijn afgestemd, zodat talentvolle sporters het beste uit zichzelf kunnen halen. Want sport is heel belangrijk voor deze leerlingen, dáár doen ze het voor, maar er is ook een leven ná de sport. En een maatschappelijke carrière is ook zeer belangrijk.”Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV