Article Details
KNAW onderwijsprijs voor leerlingen Comenius Bericht geplaatst op: 8-6-2017

‘Excellente School – Het niet zo Nederlandse predicaat’
Felicitaties voor Eva Bon en Margot Preesman uit 6 vwo voor het winnen van de KNAW Onderwijsprijs voor het beste profielwerkstuk bij Economie & Maatschappij. Op welke trede van het erepodium zij zullen plaatsnemen, horen zij op 13 juni a.s. De prijs uit een studiebeurs, bestemd voor het eerste studiejaar aan een Nederlandse universiteit of hogeschool of aan een buitenlandse onderwijsinstelling van vergelijkbaar niveau. De eerste prijs bedraagt 2000 euro, de tweede prijs 1500 euro en de derde prijs 1000 euro. De winnaars ontvangen bovendien een oorkonde van de Akademie.


Uit het juryrapport:
Eva Bon en Margot Preesman (Comenius College, Hilversum) schreven een profielwerkstuk over de vraag of het predicaat 'Excellente school' het voorgezet onderwijs heeft verbeterd. Bon en Preesman interviewden onder andere oud-minister van OCW en initiatiefnemer van de Excellente Scholen-campagne Marja van Bijsterveldt. De jury vindt het van durf en excellentie getuigen dat Bon en Preesman niet alleen globale uitspraken doen, maar ook kritisch nadenken over hun eigen excellente school.

https://www.knaw.nl/nl/actueel/nieuws/winnaars-knaw-onderwijsprijs-2017-in-beeld
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV