Article Details
Stop alcoholgebruik jongeren Bericht geplaatst op: 14-11-2017

Uit recent onderzoek blijkt dat het alcoholgebruik onder jongeren in het Gooi in alle opzichten zorgelijker is in vergelijking met het landelijk gemiddelde. Het is tijd voor een mindshift. Op dit moment zijn er nog teveel mogelijkheden voor onze jeugd om aan drank te komen en zijn er nog teveel jongeren en volwassenen die het normaal vinden dat je al alcohol drinkt voor je achttiende. Wij weten dat er pas iets kan veranderen al iedereen meedoet: sportverenigingen, gemeenten, horeca, detailhandel, ouders en de jongeren zelf. Daarom hebben de scholen in de regio het initiatief genomen om samen met de gemeentebesturen dit alcoholgebruik onder jongeren in het Gooi een halt toe te roepen. 

Tijdens de manifestatie zullen onderzoeksresultaten worden gepresenteerd, gaan gezondheidsorganisaties en ex-verslaafden met elkaar in discussie en wordt een cabaret verzorgd. Aan de manifestatie wordt meegewerkt door:

Ozcan Akyol (schrijver Eus)
Pieter Broertjes (burgemeester Hilversum)
Franks Heinen (De Volkskrant)
Jellinek kliniek (verslavingszorg)
Carole Lasham (kindersarts Tergooi)
Playback (cabaret)
Marco van Velthooven (horecaondernemer)
Ferry Wertman (olympisch kampioen zwemmen)
en vele anderen.


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV