Nederlandse pitcher Timmermans wint NJCAA World Series Bericht geplaatst op: 3-6-2014

De achttienjarige Nederlandse honkballer Kaj Timmermans is dit weekeinde met zijn Iowa Western Community College winnaar geworden van de NJCAA World Series, het landelijke finaletoernooi voor junior collegeteams. In Grand Junction (Colorado) werd de finale met ruime cijfers gewonnen van Miami Dade.

Iowa Western betrad ongeslagen het Sam Suplizio Field voor de kampioenschapswedstrijd. Tijdens het toernooi, dat op zaterdag 24 mei in Colorado startte, werd achtereenvolgens gewonnen van Columbia State (5-6), Midland (9-0 in zeven innings), Miami Dade (0-10 in vijf innings) en opnieuw Midland (11-1 in zes innings).

In de finale van de Junior College World Series werd voor de tweede maal Miami Dade de tegenstander. Maar evenals in de voorafgaande wedstrijden was ook nu Iowa Western Community College oppermachtig. De Reivers sloegen twintig hits en scoorden zeventien punten om met 5-17 te winnen en daarmee beslag te leggen op de derde NJCAA D1 National Title in vijf seizoenen. Eerder was Iowa Western al de sterkste in 2010 en 2012. De finale werd bijgewoond door meer dan 10.000 toeschouwers.

Superster

“Het was een hele vette ervaring”, laat Timmermans vanuit de Verenigde Staten weten. “De spanning en focus die er is voor elke wedstrijd op dat toernooi, is heel bijzonder. Je bent daar met de top 10 teams van heel Amerika aan het spelen voor het nationale kampioenschap. Dat is echt heel vet. Je wordt daar gewoon gezien als een superster.”

Kaj Timmermans

Kaj Timmermans
Foto: © Iowa Western Community College

De ploeg van Kaj Timmermans had zich voor de finale geplaatst als kampioen van het Northern District. Tijdens het NJCAA Northern District Tournament won het team op het eigen Doc Ross Field de beslissende wedstrijd met 9-3 van Wabash Valley. Iowa Western Community College won dit seizoen uiteindelijk 56 wedstrijden. Het was daarmee het op één na beste seizoen uit de veertigjarige historie van het college.

Grote rol

De achttienjarige Timmermans, pitcher bij Mr.Cocker HCAW en afkomstig uit de opleiding van Scimitars, bleef tijdens de World Series aan de kant. Timmermans: “Ik heb helaas niet gegooid tijdens de World Series. Onze startende pitchers gooiden zo goed dat toernooi, dat we maar drie relievers hoefden te gerbuiken in vijf wedstrijden.”

Niettemin kwam de Nederlandse pitcher wel in actie in andere belangrijke wedstrijden. “Ik heb zelf wel een grote rol gespeeld in het Region Tournament. Daar moest ik gooien in de eerste wedstrijd. Het was op dat moment 8-8 in de zesde inning. Ik zorgde ervoor dat we die stand nog steeds hadden met twee uit in de achtste inning. Uiteindelijk wonnen we die wedstrijd met 9-8.” Ook was hij reliever tijdens de beslissende wedstrijd van het NJCAA Northern District Tournament.

Complete wedstrijd

De rechtshandige pitcher Kaj Timmermans speelde sinds de start van de competitie op 20 februari twaalf wedstrijden in de reguliere competitie voor de Reivers. Daarin werd hij tweemaal winnaar en verloor hij geen enkele keer. Eenmaal kwam Timmermans tot een complete wedstrijd. Hij kwam uiteindelijk in 25 2/3 inning tot 35 keer drie slag, slechts zeven keer vier wijd en kreeg 21 honkslagen en vijftien verdiende punten tegen (5.26). Timmermans speelde foutloos.

Dinsdag 3 juni vliegt Timmermans terug naar Nederland. Daar voegt hij zich bij de hoofdklasseselectie van Mr.Cocker HCAW voor de start van de tweede periode.

BRON: http://www.honkbalsite.com/2014/06/01/nederlandse-pitcher-timmermans-wint-njcaa-world-series/Terug

Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV