Invloed van MR
Ouders, leerlingen, docenten en niet-onderwijzend personeel kunnen via de medezeggenschapsraad, kort gezegd de MR, veel invloed uitoefenen op het beleid. Dit kan zowel op het niveau van de school,via de deel-MR of schoolraad, als op het niveau van CVO ’t Gooi als geheel via de CVO-MR. De MR heeft de bevoegdheid alle schoolzaken te bespreken en gebruik te maken van haar advies- en instemmingsrecht.
Samenstelling van MR
De CVO-MR is samengesteld uit vertegenwoordigers van alle vestigingen van CVO ’t Gooi. De raad telt in totaal 12 leden. Dit zijn vertegenwoordigers van onderwijsondersteunend personeel, docenten, ouders en leerlingen. Elk van die geledingen heeft regelmatig contact met de achterban. Onderwerpen die in de MR aan de orde kunnen komen, zijn bijvoorbeeld de schoolbegroting, het jaarverslag, huisvesting, onderwijskundige ontwikkelingen en personeelsbeleid.
De leden van de medezeggenschapsraad CVO ’t Gooi zijn:
Namens het personeel (PMR)
Michiel Stol
Pim de Wit
Melvin van der Woude
Jennifer van Wetering
Tamara van Schaik
Joris Rutgers
Namens de ouders
Bart Verweij
Lieke van Fastenhout
Joyce Lamme
Namens de leerlingen
Boris Ligthart
Vacature
Namens het bestuur
de heer H. de Wit
Invloed van MR
De MR vergadert vijf keer per schooljaar op wisselende locaties, voorafgegaan door een vergadering van de PMR waarin personeelsleden zitting hebben.
Contact loopt via het bestuursbureau:
Larenseweg 123
1221 CL Hilversum
T 035 6216517
Postadres:
Postbus 153
1200 AD Hilversum
WMS
Op 1 januari 2017 is de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) gewijzigd door de inwerkingtreding van de Wet versterking bestuurskracht onderwijsinstellingen. Infowms.nl is aangepast aan alle wijzigingen.
Nieuwe WMS per 2007
Op 1 januari 2007 is de nieuwe Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) ingegaan. Deze heeft de positie van de MR verder vorm gegeven. Als gevolg van de deregulering en de invoering van lumpsumfinanciering in het primair en in het voortgezet onderwijs hebben schoolbesturen meer mogelijkheden gekregen om eigen beleid te voeren. Schoolbesturen moeten over dit beleid echter wel verantwoording afleggen.
Daarom is het nodig geworden de positie van de medezeggenschapsraden te versterken. De nieuwe wet zorgt voor nog betere kansen om ouders, leerlingen en personeel te betrekken bij veranderingen op school.